Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstig tant

Tanten är ibland konstnärlig
(konsten hennes har fått kritik: Förfärlig!)
Hon målar helt abstrakt och fritt,
tar till mjuka former och granna, starka snitt

Tantens materialförbrukning är pytteliten
(varenda kritstump, pensel blir utsliten)
Efterkrigets sparsamhet tanten har fått ärva,
för henne alla tider ter sig mycket kärva
Alstren växer fram av återvinningsmaterial
(tanten använder båd’ kaffesump och avbruten linjal)

Ja tanten är en riktig häxa
(de som tvivlat fått sin läxa)
Hon kan spå i kort och kula
(ibland domarna träffar rätt, åtminstone en smula)

”Kärringen är konstig” kan man kanske tänka
och just sådana tankar får vår tant att blänka
så hon målar idogt på
och bryr sig tusan i vem som vill se på

(att hon ofta målar utomhus på gatan ibland folk
kan ju te sig som att hon är en konstnärstolk
för hennes kolleger, många av de andra
är nog sådana som kommit att invandra)


© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 657 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-16 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim