Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Casinotant

En viss slags spänning tanten ibland behöver
för att inte tillvaron ska bli till en som söver
Någon gång hon vill utmana sitt öde
(och samtidigt riskera sitt minimala pengaflöde)

Tanten blir en riktigt rävaktig filur
(det behövs för spelet; det ger tanten tur)
Hon klär sig i vit skjorta och kravatt
och en alldeles äkta Borsalino-hatt

Det spelas kort och även roulette
(för hasardspel finns det många sätt)
Kortspelsalternativen är många,
de spelas uti i timmar långa

de kan handla om canasta, bridge och poker
och tanten håller sig med undanstoppad joker
för hon vill alltid vinna, rent för fröjden
att se pengahöjden växa upp i höjden

(kanske spelen också handlar om att respekteras,
ses som kunnig, inte nedvärderas
kanske spelen är ett sätt att få revansch
för dem som tycker att tanten inte har en chans?)


© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 717 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-19 08:18



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snygga rim!! Och jag gillar det detaljrika/specifika språket väldigt mycket (var tex. tvungen att googla "Borsalino-hatt"... verkar dyrt med kaninhår...).
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim