Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Låt tusen blommor blomma...

 

 

Låt tusen blommor blomma

på ängarna, i skog och park,

så vårdar du din änglamark

till glädje för de fromma!

 

Men blomma -

är väl kaktusen en blomst?

Likt rosen ju rätt taggig. Nej, värre!

och blommorna är mycket färre

än odlaren i välment möda

med gödselvattningen som föda

tror bäddar för en blommas hemkomst.

 

Om kaktusen en dag ska orka

med blommor, vita eller röda,

belöna odlaren för all hans möda

den kräver solgass, karghet, sand

för jämnan, mera än ibland

 

dens jordmån heter ökentorka

 

 

 

2014-12-19 13:24

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-12-19 12:31



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
"Endast de starkaste orka
blomstra i ökontorka"!
Calle
applåderar
2014-12-29

    ej medlem längre
En härlig text med mycket att läsa mellan raderna!


"Låt tusen blommor blomma

på ängarna, i skog och park,

så vårdar du din änglamark

till glädje för de fromma! "

2014-12-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vi har en park här i Barcelona med massor av olika kaktusar. Där är väldigt vackert!
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP