Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juldagen


Den heliga natten




Kom låt oss skynda till Betlehem
Kom låt oss se vad som där har hänt
Ett Gossebarn är fött till världen
Det är kallt i stallet
Lilla Gossebarn jag tror Du fryser
Jag ville ge Dig en säng att vila i
Jag ville ge Dig en filt av lammull
att värma Dig med

Men jag vet
Du behöver inte detta
Du kom med evig värme
och evig kärlek från Fadern
Faderns stora julgåva till oss frusna
Jag får böja knä vid krubban
och lämna ifrån mig all min skuld
Jag får ta dig mjuka varma Kristusbarn
i min famn till mitt hjärta
O, salighet O, gåtfullhet







Fri vers av Maria T
Läst 267 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-25 13:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, den allra största gåvan...
mycket vackert skrivet, med tacksamhet...
2014-12-27

  walborg
Dina vackra rader påminne om påven Fransiscus innerliga julpredikan från Vatikanen som vi alltid lyssnar till på julnatten. Varmt tack vännen.
2014-12-25

  M M Mannheim VIP
Skönt att höra, trots att det är samma hoppfulla berättelse som andra jular, och dessutom sann!
2014-12-25

    ej medlem längre
Vackra ord till glädje å en god fortsättning ....
2014-12-25

    ej medlem längre
Vacker skrivet om julens stora gåva, Jesus
2014-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T