Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstidsfunderingar

Vintern rasar inte ut i år
den kommer sakta men säkert...
årstiderna har man kunnat lita på
i årtusende efter årtusende

men nu börjar även dem att bli
otillförlitliga och ombytliga...
nu är det inte bara människorna
runt omkring oss som uppför sig så,

vad har vi gjort med vår gåva,
vad har vi gjort med varandra?
Hur skall allt detta sluta.
hur skall framtiden se ut för de våra?

Det är med stor vånda och oro
jag läser om våld och brott,
naturkatastrofer, som förändrar
och förstör, nu och för framtiden.

Jag tror vi måste göra något nu
för vad händer om årstiderna försvinner?
Jo vi försvinner med dem...
Så snälla vinter...kom nu!





Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-26 10:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starka ord väl framförda!
2014-12-28

  Ronny Berk
tänkvärd poesi, väl värd att omläsa och falla i fundering över ...
2014-12-26

    ej medlem längre
Det finns styrka i dina ord som berör.
2014-12-26

  Teresia Ridell
Fina funderingar om livets ständiga förändringar.. Ja nog kommer vintern..,här har den kommit med besked idag..från 8 plusgrader häromdagen till 10 minusgrader idag !
2014-12-26
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP