Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på papper 2014....


Arbetarrörelsens Judasfigur


Att som Löfven vända en kappa
i en väljarvind
mot
eller med

att med kappan
skyla den gropigaste röv
men inte dölja ett hånfullt flin
och ett långfinger
bak ryggen
åt den röda fanan

makten framför allt

hundra års kamp
allt förgäves

Per-Albin Hansson
Erlander och
Palme

vrider sig i graven







Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 1480 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-27 15:01



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
....i den tysta diplomatins teckenspråk
2014-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP