Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fladdrar i ljusets låga; en sidentråd

förändras, försvinner
fladdrar i ljusets låga;
en sidentråd

Och avskedet är inte nu,
nu är tiden;
rosor, starka, och liljor,
vita

Kistan; vacker,
värdig
Sorgen, så oändligt
spröd

för du i det som varit och
i det som ska minnas,
får en speciell glans

Och musiken, dess
djupa klang; fulländad,
fyller var själ, vart hjärta och
du är alla toner,
du är alla färger, alla
blommor

Och tiden är din, nu




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 507 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-28 23:02



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vacker, värdig och varm!
2015-11-12

    Gulper
Tack Mia,
Fick en skön känsla i magen efter.
Vacker och fin, med sorg fylld med glädje.
Per
2015-01-10

  Connie
Otroligt vackert beskrivet!
2015-01-04

  © anakreon VIP
Mycket vacker.
Calle
2014-12-29

  Stefan Albrektsson
Fint allittererad inledning. Stark memento mori-tematik med det fladdrande ljuset och sköra tråden osv. Hoppfull sistastrof och rad. Snyggt!
2014-12-29

  Johan Strömstedt
En vacker text över den situation vi alla kommer att ställas inför.
Din inledning "Och avskedet är inte nu, nu är tiden" är väl formulerat och får en
avslutning, som jag finner väl synkroniserat, vilket ger texten en helhet.
2014-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim