Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tick tack

 

 

Du är en upptagen person

Duktigheten har blivit din mission

Till dig drar sig alla måsten

Som fönsterkuvert på posten

en faktura på månadens stress

diekt till din hemadress

tick tack tick tack

hur långt är det till en hjärtattack?

 

Ditt hem är en utställningslokal

ettt inredningsmagasinspekoral

Dina barn växer upp och flyttar ut

det borde bli lugnare nu än förut

Istället fyller du på

med kurser ”alla borde gå”

Tick tack tick tack

Tyckte precis att det stack...

 

Du unnar dig en snabblunch ibland

en sub och en latte i varsin hand

Springer som hamstern i sin bur

står och äter som ett kreatur

Sen blir det mellanmål

flaskvatten och omeprazol

Tick tack tick tack

Ibland känns det som om du sprack

 

Vem är du när klockorna stannat

Det skrämmer dig nåt så förbannat

Din evinnerliga effektivitet

har övertagit din identitet

Insikten gör dig liksom ihålig

du känner dig plötsligt undermålig

Tick tack tick tack

nu får du din hjärtattack

 

Blåljus, sirener, elkonvertering

Thoraxkirurgi, kranskärlsrenovering

Uppvakets siffror, surr, spring och pling

ständig smärtsam blodtrycksmätning

Du hör en allvarsam röst på distans

som talar om livets andra chans

Tick tack tick tack

Ett rostfritt fack

är alternativet

så kanske väljer du livet

Tick tack tick tack bara

Sluta göra, och börja vara

 

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-12-28 23:21



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Den där stressbeskrivningen är suverän.
Jag sparar den som en ständig påminnelse om att man behöver inte vara så himla trendig.
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP