Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visionerande tant

Efter julen ska det reashoppas,
på det stora fyndet tanten hoppas
hon vill köpa liv och lust och lycka
(kanske naivt, kan man tycka)

men tanten önskar ljus och rymd,
nya vänner, nya fynd
det hon måhända önskar finna
är det som livslågan får att brinna

hon vill skaffa glans och glitter
(sådant riktigt småbarnsfnitter)
att strö ut i hela världen, över alla,
att ge värme i det kalla

(tantens stora vision störs av fakta;
hon har lätt att sig förakta,
känner sig dum och ful och torvig*,
med löjligt sinne och kroppen korvig)

men därute ibland andra
ses mången annan också vandra
och det är något förenande i hetsen,
alla tillhör liksom kretsen

och plötsligt i vintermörka ansikten ses
leenden utdelas, spridas, allmänt ges
och inuti kan tänkas att
det fnittras många glada barnaskratt

*finlandism, ung. töntig, fånig


© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 534 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-29 12:10



Bookmark and Share


  walborg
Rolig läsning
2014-12-30

  Ronny Berk
väl tänkta visioner, ja !
2014-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim