Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Misantropens nyårsafton

På ett nytt år har jag funnit erhålla
femton nya sätt att ta mitt eget liv,
en eftertänksam lista jag skall behålla,
tills den dag vilken bliva okonstruktiv.

Sorglös hinna jag ej ta mitt liv just nu,
ni får ursäkta dessa fiolers tysta spel,
jag har min sargade själ uppe till salu
och inväntar Oden skåda min fördel

Återkom gärna nästa fredag vid fyra,
jag har då bokat ett odrägligt långt möte,
hos arbetsförnedringen där råd äro dyra
med hopp om att nappet få på mitt flöte.

Hädar gör jag dessförinnan mycket väl,
skriver memoar om onådig exflickvän,
bekväm likt en rektoskopi utan gott skäl,
klaga ej fränder, sarkasm har vi på känn.

Höj nu ett vinglas och skåda pengar brinna,
nyår äro filantropernas fåfänga aftonsång
med raketer mot himlen i hopp försvinna,
en önskan om lycka och att den bliva lång.




Fri vers (Fri form) av Marcus Gabriel Fors
Läst 242 gånger
Publicerad 2014-12-31 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors