Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tarotlekens kort nr VII i Stora Arkana


Vagnen

 

Om man fått en vagn att föra

ut i världen för att höra

krävs det getter för att köra

starka djur och inte sköra

 

Jag klev upp på främre bocken

med små silverfjäll på rocken

syster min i morgonrocken

anslöt sig till getaflocken

 

Då kom Averell, den röde

Daltonbrodern med sitt flöde

skrattade åt systerns öde

jag blev arg och stäckte glöden

 

Gav den lille arge hanen

plats bak mig, ta fatt i manen!

snart så far vi fort som fanen

ut till världen, folket, barnen

 

Vi har jord och eld och vatten

kunde färdas fort som katten

med en silver queen vid ratten

finge vi blott vind i natten...

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-02 09:17



Bookmark and Share


  AgnesP
Åh så härlig, med getter och det hela:)
2015-01-03

  TrollTörnTrappan VIP
Fint framplockande av kortet som börjar föra figurerna ut i världen... Här har vi nästan bara VINDbyar hela nätterna igen. Kallt vore med morgonrock. Och syrrans son fick ännu en julklapp på hjul, av mig en röd motorcykel med VAGN på sidan, klassisk modell. Hade gärna låtit dina getter köra, samt systern om hon ville...
2015-01-02

    prima donna
ja, denna gör mig litet lycklig! Älskar rim och saga med glimten i ögat.
2015-01-02

  Veven
Med en silver queen vid ratten kan allt hända...
2015-01-02

  Stefan Albrektsson
Rafflande! Tufft med fyra-rimmen och du gör det så gott - och godast är de nödiga rimmen (glöden, fanen). Nice med de fyra elementen också som avrundning.
2015-01-02

  Ronny Berk
fin bild till rimrik text, skapar reslust ...
2015-01-02

  i af apa
Tarot Magi...!
gillar...
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X