Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blod som ingen orkat se


Jag går genom en demokrati som rasat, gråter framför tegelväggen jag aldrig tidigare sett och minns hur det var när vi älskade varandra några månader utanför årstiderna.

Det var andra gator, högre träd, men det gick att klättra upp i dem och sitta nära fåglarna en stund på morgonen, ropa hej till tidningsbudet, samtidigt som skinnet blev tunnare mellan oss.

Jag står framför muren och det gör ont när jag försöker slå sönder den. Det blöder från knogarna och mitt innersta rinner på gatan, men den har blivit hård av blod som ingen orkat se.

Vi kände att vi var oss själva varje stund, såg himlen och pratade utan att vara rädda för livslögner, även en om regnet öste ner som tårar i hemligheter om landet vi kunde förlora.


_______________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-01-03 15:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow så vackert! Tror det är första gången jag läser något om samhället av dig, något som känns lite politiskt, men jag hoppas det inte är sista gången för med din stil kan det bli hur bra som helst!
2015-01-13

  Tobias Haglund
Mycket vackert!
2015-01-10

  Staffan Nilsson
Att riva murar gör ont - inre och yttre.
Att ni också är vi gör smärtan värre.
2015-01-09

  Glitr
Vackert, vemodigt och förunderligt flyt - tycker om.
2015-01-06

  Nanna X
sorglig, fint flöde.
2015-01-03

  gunnnar nylund VIP
Bra vetja, bulta på .... kanske en
slägga skulle kunna göra ett hål
i den. Det skulle inte skada med lite
hjälp från oss andra blodsbröder.
2015-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP