Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i antologin ©sverige #poesimotrasism


I mitten av Själa

Oavsett var världen spydde ut dig
med alla dina mänskliga tvivel
så söker du förmodligen sammanhang
ett ord som spänner runt hela vår jord
och det må vara på ett otryggt ställe
som ett krigshärjat Syrien
eller från handen du stammar, din gud som du säger
till där du nu bor, en norrländsk kuststad
en bergsby i Tchad, eller från Översjäla, där jag bor
fast jag nu nöjer mig med att säga Själa
något av ett mål som man kan hitta i Damaskus
Kramfors, Aleppo, Härnösand, Baghdad, Umeå
Goma, Örnsköldsvik, eller Dadaab
något som inte tar hänsyn till de eller dem
där själva målet är innebörden
ett sken som oavsett landskap bryts likadant
men vad gömmer sig där, om vi står under dess trissa
exakt i mitten av oss själva
är inte det sammanhanget
jag undrade
att få tillhöra
känna oss älskade, bli respekterade
åtminstone lästa, till en mån förstådda
kanske också av oss själva
så ser åtminstone mitt landskap ut
där jag för dagen sitter
något för högt placerad över mitt sken
frusen i en sliten tvåa
med balkonger mot öster och väster
i mitten av ett disigt Själa




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-04 18:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jaa, vad betyder det var vi kommer ifrån...gillar dina funderingar...det behöver inte vara märkvärdigare...
2015-01-05

  Nanna X
... och grattis till att den kom med i antologin : ) !!
2015-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP