Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När tystnad

Som när det som uttryckligen inte hörs av de tusentals unika kristallformationerna som bäddar över en skör skare av uppbruten is

Så var det på dina läppar den dagen när jag trodde du skulle säga mig

Som när en längtan i alla tänkbara existenser skriker efter bara en, två ord i det sårbara täcket av ett inre

Så stannade dina läppar betänkligt där

Som när tankar försöker omsättas på rörliga, talande läppar och inte gör det
Och din blick vek oundvikligt talande åt annat håll



Som orörda läppar och blickar som ser bort,
så har tystnad ingen färg,
den syns inte,
den hörs inte,

Det är när tystnad känns.

Och så vände du om,
och det enda jag hörde var dina steg,
och för varje ett,
kändes du ännu mer,
som ljudet av dina steg blev allt svagare,
som när du försvann,
var det sedan bara du,

som sedan ekade tomt i min själ.




Fri vers (Fri form) av Sanla
Läst 353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-04 18:32



Bookmark and Share


  Sanla
Tack!
(Vill egentligen ha kursivt på några rader i första halvan..men som jag förstår går det inte att redigera så...)
2015-01-04

  Daniela I
Vilken underbar text.
2015-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Sanla
Sanla