Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sol går upp över fyrkantiga våningshus

en sol går upp över fyrkantiga våningshus
faller skuggor i pentrykök

sprakande morgontelevision
är jorden fortfarande rund

granater haglar tätt på okänd sida
tre kvar i Paradise hotel

morgonkaffe på reklamblad bildar obruten cirkel av fläckad sump
ett dussin äpplen står textat till rimligt kilopris

en sändning live talar om mörker som blänker oförlåtligt
rörliga bilder, ett inslag som hålls kort

en klocka följer förskjuten tidsvisare
fyra miljoner har flytt en gräns

solen följer varsamt bågen, går ner till bruten kvällsfrid
beströdda skuggor skapar sår i annat rum

ett himlavalv, en rymd vilar stumt
samma stjärnor skimrar runtomkring




Fri vers (Fri form) av Sanla
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-14 20:07



Bookmark and Share


  Sanla
Tack.
Ja en uppgivenhet var världen är på väg, men också samvetet att leva tryggt i den "bättre" världen...
2015-02-14

  Chorin Raphael
Jättebra fångas vardag med lite vemod och möjligtvis uns av uppgivenhet?
2015-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Sanla
Sanla