Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriv om vackra saker

Skriv om vackra saker sa de
skriv om solen
ljumma vindar
och ett slumrande hav
skriv om barnskratt
färgglada plastbollar
och om rusande dagar
skriv om ljuset sa de
men något var rämnat
min syn låg nedkastad
i avgrundsdjupa insikter
och fängslade mig med sin blick
jag visste inget om barnskratt
min törst var inte längre
mer än ett medvetet reglerande
men jag satte mig ändå
försökte och tittade över mina papper
där bokstäverna låg svarta
som utspillda bläckhorn
och håligheterna som utgjorde kropparna
de vita öar som gick att utläsa
var treenigheten som förde mig hit
min flickvän och Wiggo
plåster över något sorts liv
och det vackraste jag vet
blinkande lampor
en räddningsbåt
ett hav av bläck
för mig mot land
och lär mig att skriva
lär mig att skriva
om vackra saker




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-05 13:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vad som är vackert, är inte samma för alla...fin, tänkvärd text...
2015-01-05

  Nanna X
jo det vackra blir oftast bara vackrare om det får gå omvägar, via avgrunder och hav av bläck...
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP