Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet tips kring hur du kan vända din oro i detta sammanhang till någonting positivt ... även om det gör ont stundom ...


Varför slösa energi på att oroa dig ...

... inför vad människor
tänker, tycker och eller säger om dig?

Ty även 
om de uttrycker
mindre goda tankar om dig
eller
snackar rent ut sagt
skit om dig ...

... så betyder det
defakto att
du finns i deras tankar
och att din blotta existens
är intressant nog för dem
för att de ska vilja 
investera sin energi 
på att tala om dig
och låta dig ta plats
i och påverka deras
tankar, känslor 
och inte minst
deras egen tillvaro ...

Det är
när ingen längre talar om dig
eller på annat sätt 
uttrycker åsikter, tankar
och åsikter om dig ...

... som det finns skäl 
för att du ska oroa dig ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2015-01-05 15:33



Bookmark and Share


  älvdans
Känslan sant.... bra skrivit
2015-01-11

  Bo Lövhalka
Jättebra!
Eftertänksamt och starkt.
2015-01-11

    Jag är fan större än Sartre
Trevligt att du har hamna på listan över mest bokmärkta!
2015-01-10

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-01-09

  Magica VIP
Det var ett intressant synsätt :)
2015-01-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tänkvärd text!
2015-01-08

  Minkki VIP
håller med Taran - andras åsikter om mig handlar om och avslöjar dem själva
2015-01-07

  Palett
Bra text !!
2015-01-05

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Bättre rolig än orolig.
2015-01-05

  Titti Rydberg VIP
Mycket bra skrivet om hur sanningen är.
Själv har jag förlängesen slutat bry mig om
vad folk tycker och tänker om mig.
Jag är ju bara jag ... precis som jag.
2015-01-05

  Ingrid Trolle
Bra skriftat om
sanningen.
2015-01-05

    Lars J
Sanningen i diktform.
Väl beskrivet Peter! :-)
2015-01-05

  WyS VIP
Bra skrivet och bra kommentar!
2015-01-05

    ej medlem längre
Varför viktigt vara omtalad?
Är tanken som slår mig när jag läser texten.
2015-01-05

  Tarantaran
“Be less of a judge and you will be surprised that when you become a witness and you don't judge yourself, you stop judging others too. And that makes you more human, more compassionate, more understanding.”
// Osho

detta citat tycker jag om,
hur man kommer ur den
cirkeln av kritik - i sök
efter att höja sitt ego på
bekostnad av andra...
och hur den kritiken helt
vissnar är som sann nåd

andras åsikter handlar
blott om dem själva :)
2015-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP