Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mellan dröm och verklighet


Influensa 2015

 

Kaffet är kallt, jag har sovit igen
Teven har nya program
Skulle skriva till en poetvän
Plockat 'meddelanden' fram
Frossan frossar, kroppen värker
Veckan rinner och jag inget märker
Syster Inger på 1177
Sade 'jamen kära du
Det blir mycket värre än'
Allt medan Influensan far fram

Det twittras om terroristattentat
Jag försöker hänga med
EU-fästningen, denna superstat
Får tänka om med besked
Fienden är inte ett land som slåss
Fienden finns här ibland oss
Hur ska Europol nu agera?
Kanske oss alla åsiktsregistrera?
Huvudet surrar, jag ligger här flat
Och sörplar mitt te på sked

Nej nu går jag in i min drömvärld igen
En trevlig och sömnig psykos
Utom när jag kravlade på kyrkogården
Bland andras kroppsdelar, förstås
Och dagar och timmar bara går
Jag varken bryr mig eller förstår
Drömde jag eller sa du till mig
Något som jag skulle minnas åt dig?
Jag tror nog det var framtidsminnen
Som rymmer något bra, för oss




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 561 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-08 23:47



Bookmark and Share


  Mike
Suveränt skriven feberdikt. Tänkvärd, finurlig och kryddad med din fantastiska politiska observations förmåga.
2015-01-28

    tramp
ojj ojj jag hoppas att du kryat på dig
Vilken text, feber kan ha positiva effekter !
2015-01-16

  Angel of love
Krya på dig och det blev en fantastisk text om ämnet.
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP