Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
10/8


Bittert leende - en drömraga

 

Dessa eviga och långa fester

med så hungriga och många gäster

snart, sa jag, äter dom oss ur huset!

mamma bara log och tände ljuset

kramades och sade: delad glädje!

stod en grabb där med en stilla vädjan

om att få min läsk och sista macka

var det bara till att le och tacka

sen kom bettlarna och spådomsdamen

för att inspektera cykelramen

vädra ut den gamla bitterheten

sedan vända sig mot evigheten

lillan var så trött och hennes sängplats

nedskräpad med både hår och hundpäls

jag är liten, sa hon, ser du nosen?

ja, jag kysste, hon blev varm och go sen

när hon somnade i andra sängen

jag fick hålla ut till slutrefrängen

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 290 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-09 09:15



Bookmark and Share


    prima donna
Storasyster? Den känslan får jag av texten. En brådmogen storasyster som kärleksfullt tar ansvar för sina småsyskon. fint rimmat!
2015-01-09

  Veven
varmt och fint.
2015-01-09

  i af apa
rim med & utan reson...
2015-01-09

  TrollTörnTrappan VIP
Ja, gästerna kan bli för många på en gång. Bäst att bry sig om en go nos i taget, leva evighetens cykel bit för bit. Blir min tolkning av ramens spådom.
2015-01-09

  Stefan Albrektsson
Rimmigt vackert (men skumma gula länkar). Slutet med lillan är verkligen bedårande rart!
2015-01-09

  Ronny Berk
rimriktigt berättat, ja !
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X