Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖDEHUS


På en tripp
på en mil
i min bil
i vintersolen
utan snö.
Kall är vinden.

Kollar in
besöker
många ödehus.
Finner många
som om dom kunde
förtälja sin historia
blev tjocka böcker.

Bokarna i backen
naket tittar opp.
Runt den gapande
förstukvisten
ris och sly.
Knappast något fönster
kvar att skydda sig
mot vinden.

Så många vackra hus
som sakta dör.
Vemodig blev min
resa.
Jag valde den själv.
Lite arg att
ett hus måste sluta
sina dagar på
som att öde där stå
i vintersolens ljus.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 242 gånger
Publicerad 2015-01-09 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar