Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ben



att uthärda
vackra gasselben över torg

gistna åderbrocksfyllda
med rullator hjälp

eller de som gått iväg
på morgonen till skolan

Känsliga ben som pekat upp
mot himlen med sitt heta kön

som vandrat över ekvatorn
på rullande däck

Utan er är vi ställda
underbara vackra ben
väderbitna
sensuella
ballerinasprång

De som trampat runt
med Cykel och Orgelpedaler
sparkat boll

Slängt sig på
Discogolvet
eller
steppat loss
så livfullt till en
Fred Astair låt

De som stått
på ett par skidor
under Norrskens
flammande lågor

Tänk vad ni uträttat
I det nästan knastrande tysta

miljarder ben
sedan urminnes tider

Och grävt jorden
med envis spade
I morfars Jordgubbsland

Åh! älskade kära ben

bär mig med mitt minne
Och
Låt mig få behålla er

På livets färd
till gravens slut.

. ..älskade kära ben.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-01-11 16:50



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Här tar du ett språng med din dikt vill jag lova; Så himla fin hyllning till benen som vi vill ska bära!
2015-01-14

    ej medlem längre
Otroligt bra fångat om våra kära ägodelar, ens ben är värda sin vikt i guld, om man nu kan uttrycka sig så!:)

2015-01-14

  Klara Ord VIP
Intressant vinkling!
2015-01-14

  Popangelov VIP
En annorlunda underbar hyllning till de som håller oss uppe...
2015-01-13

  Lena Själsöga Keijser
underbart

åså
fötter

rötter

tack till din benhymn
2015-01-12

  Valter Örn VIP
Ja hur skulle vi stå oss utan ben
Ben Hur
2015-01-12

  Marita Ohlquist VIP
Härlig hyllning till något vi oftast inte tänker på förrän det börjar krångla!
2015-01-11

    ej medlem längre
Bravo!
2015-01-11

  Teresia Ridell
Annorlunda, med livsinsikt, tacksamhet. Målande och vackert skrivit !!
2015-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fint diktat om det vi tar för givet!
2015-01-11

  gunnnar nylund VIP
Jag tror minsann att du benat ut
detta ämne på ett förträffligt vis.
Bravo!!
2015-01-11

  i af apa
ben är nåt mycket
speciellt, helt rätt...!!
2015-01-11

    ej medlem längre
Ovanlig hyllning till något man egentligen Borde vara Väldigt tacksam för. Vilket jag känner att jag Är nu! :)
Så fint!
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP