Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


rödlök och dörrspärr

 

den lilla glada rektorn gick före oss på jordvallen som stack upp genom snön. kollegan och jag bar på rödlök och rödbetor. gick dom att skörda så här års? ja tydligen. rektorn ökade farten. kollegan sackade efter. jag tog genvägen via bypuben för att försöka hinna ikapp. tji, där var bakdörren spärrad av en jätte som hade satt sig i snödrivan och använt sitt långa ben som dörrspärr. en av de kvinnliga kroggästerna berättade att han brukade göra så där emellanåt. hon kittlade honom under armarna så att han släppte taget, men då var rektorn redan ur sikte.




Prosa av Nanna X
Läst 294 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-01-13 15:03



Bookmark and Share


    prima donna
Jag tycker det är kul att medvetandet tar sig in i drömmen och reflekterar över tokigheter som att det skördas grönsaker genom snön och svarar "ja, tydligen" :) det är som en liten konversation mellan dröm och tankeverksamhet och i drömmen är ju allt liksom självklart
2015-01-15

    ej medlem längre
Mysigt med en bypub! Kittlande funkar alltid! ,))
2015-01-15

  Stefan Albrektsson
Jobbigt när man hamnar efter (och speciellt när jättar hindrar). Men du bar väl å andra sidan fortfarande rödlöken & rödbetorna? Riktigt fint skriven text, som liksom har andan i halsen.
2015-01-14

  i af apa
rektorer & rödlök,
det börjar på rrrrr...
dörrspärr har 4, rrrr...
alltså måste det varit
2 rektorer & 2 rödlökar...
har jag rrrr eller fel...??
2015-01-13

  Veven
ja, kittel under armarna brukar fungera bra...
2015-01-13

  TrollTörnTrappan VIP
...frågar mig vidare huruvida rektorn samarbetar med jätten - eller om de bara är ett par parallella problem /utmaningar längs vägen??

Gillar i varje fall jordvallar som sticker upp ur snö!
2015-01-13

  TrollTörnTrappan VIP
En rask och lustig liten rektor i ett sagolikt sammanhang!?!
2015-01-13

  stenhur VIP
det var ju synd på en så glad rektor, men kanske rödlöken och rödbetorma kunde anrättas på puben och njutas med ett glas rödvin?
2015-01-13

  lodjuret/seglare VIP
En dröm säger du. kanske en vakendröm för andra.
2015-01-13

    ej medlem längre
Mystisk och konkret som drömmar kan vara - ett längre sammanhängande fragment, som inte behöver putsas för mycket, är en gåva.
2015-01-13

  Anya VIP
Bypub....det känns anglosaxiskt... Tur att den kvinnliga förmågan fick dörrvakten att släppa sitt järngrepp.
2015-01-13

  Ronny Berk
drömrikt tänkt och skrivet, ja ! omläser och ser bilden av ...
2015-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X