Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har haft sex stycken sedan för några år sedan.


Mina katter.

Tänder kökslampan
En skugga glider längs golvet.
Det glimmar till på bordet.
Vid ytterdörren strök någon mot mina ben.
Om natten, den lätta tyngden över fötterna;
Den lilla svarta söker sin plats.

Det var mycket längesen jag hyste katter hemma.
Deras själar är tydligen på besök
på de ställen där de trivdes bäst.

Dessa andeväsen minner om en lycklig tid,
då jag andades i skog och simmade i hav,
hämtade post tillsammans med mina katter.

Vänligt, omtänksamt av dem
att avlägga besök
som en försynt hälsning
från ett avlägset förflutet.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-15 19:22

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Underbar visit
av gamla vänner
2015-01-31

  Connie
Helt underbart att de återvänder för att visa sin tacksamhet!
2015-01-18

    Sefarge VIP
Ack'härliga Dikt
minnesbilder.
Av dessa okontrollerbara
Skönhetens Individer.

2015-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram