Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ljus

Ett ljus för morgonen
som väcker min själ
lågan som flammar
och får mig att må väl

Ett ljus till födelsen
att jag fick komma till
en händelse exklusiv
ett oersättligt sigill

Ett ljus för kärleken
som förde oss samman
glädjen i vardagen
för humor och gamman

Ett ljus för naturen
under himmelen blå
ängens alla blommor
när jag ska ut och gå

Ett ljus för individen
och mötena man får
all sociala gemenskap
i vänlighetens spår

Ett ljus för universum
där vi har plats att bo
för jorden vår planet
som ger oss lugn och ro

Ett ljus för årstiderna
på jorden mest unikt
för levnaden i harmoni
så kärleksfullt och rikt

Ett ljus för ljuset
som lyser upp min dag
och tröstar i motgång
när själen min är svag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 526 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-01-20 20:39



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En dikt i ljus och värme skriven, fint!
2015-01-27

    ej medlem längre
och ett ljus för dig Uljo, bara för dig.
2015-01-22

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker och tröstande dikt...det finns alltid något som förgyller vår dag...
2015-01-22

    Dan Myrbeck
Ett ljus till Dig
2015-01-21

  Eliza-69
Ett ljus för allting tycker jag
vackert skrivet bra
2015-01-21

  Angel of love
Så vackert skrivet.
2015-01-21

  louisegirl
Välskrivet och vackert poetat om härliga ljuset..
2015-01-21

  Lars Hedlin
Tycker mycket om din text :)
2015-01-21

    ej medlem längre
Mycket mycket vackert ....
2015-01-21

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om glädje och tacksamhet!
Det finns för lite tända ljus i världen.
2015-01-21

  Ingrid Trolle
Underbar dikt
för ljuset så
vackert skaldat
2015-01-21

  anits VIP
Så fint skaldat om ljuset, som lyser upp
i vardag som helg!
2015-01-20

  Connie
Underbart vackert! Du lyser upp mina dagar med dina vackra texter!
2015-01-20

  Kjell Åhsberg
Ett ljus för ljuset
som lyser upp min dag.

Låt oss alla vara ljus för vår omgivning. Då blir livet lättare att umgås med.

Din tänkvärda dikt får mig att spinna vidare.
2015-01-20

    ej medlem längre
Du lyser verkligen upp med din vackra poesi. Underbart skrivet som vanligt. Bokmärke!
2015-01-20

    Birgersdotter VIP
Underbart fin dikt
2015-01-20

    ej medlem längre
Välskriven med fina rim - snyggt..
2015-01-20

    prima donna
Härlig positivism! Jag tänder också ett ljus för dig :)
2015-01-20

    ej medlem längre
Tänder ett ljus för dig du fina poet.

2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO