Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta ämnesområde har jag behandlat förr. det förlorar inte sin aktualitet. här är en bearbetning av Bältespännarvisa


sprängdegshjälte

Runt midjan spänner han ett bälte proppfullt med trotyl. Hans plan är att spränga sig genom luften upp till himlen. Han tänker sig bli martyr.
En sprängdegshjälte blir han, en ynklig en, samvetsfördunklad, illdådsdödande sin egen tid.
Men
däruppe vid porten, sedan han fullbordat sitt dåd, där möts han helt oväntat av kalla handen.
- Här är stängt! säger man ganska strängt.
- Kärlekslösa människor släpper vi inte in. Sådana som du, alltså. Ställ dig där i kön tillsammans med dina fränder, dessa alla trosförvirrade män.
- Och bara så att du vet det:
Vi kommer fortsättningsvis häruppe drabba alla män med Paradisförbud. Vi godkänner inte ogudaktiga handlingar bland er. Vårt tålamod är slut.
- Vi Gudar är överens. På stormöte beslutade vi att i den närmaste framtiden endast välkomna kvinnor till Paradisets Värld. Och det gäller tills dess att ni har ändrat er, ni män.
- Så du som nu kom senast, du får ha det så bra du kan därute i kyla och förvirring.
- Fast, det är klart. Du kan alltid lämna in en begäran om förlåtelse. Så får vi se vad vi kan göra åt saken. Dock lämnar vi inte några garantier.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-19 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP