Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..sammanhangen utan vilka inget är begripligt


Tallbarsdoft


Även dofter fryser inne
såhärårs

inga terpener under tallarna
ingen hartsdoft
som de heta sommardagarna
inga nygröna tallstrunt
inga gula moln
när sommarvinden ruskar

för tallen
den redan stående,
doftande, frömjölande
betyder doften
inget alls

det är en biprodukt
av livet
men utan den
vore tallen
bara barr




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 580 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-25 08:57



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du snuddar
vackert vid
doftens
mening
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer