Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det kosmiska avloppet


Froströk

som ett evinnerligt
vitt rutnät
av kosmologi
stöter ut plasmatid
resonans i tusen gråter
åratal från nu och då
då salt presenterar
vartenda kvantkorn

det skall sväva ut
ebba till en glassvärm
ut i astrologiska mönster
vars energipulver kommer att
skaka liv i den havsreflekterande
imploderande auran

och allt som återstår
glöder avgrundsblått
inuti stolparna

kyla
är en lem i din kropp
landskaparen har förvandlats
till ren vanilj




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 222 gånger
Publicerad 2015-01-28 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll