Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Synkronisera mig med kaoset


Så helgade de kossan och styrde kosan mot klarheten

transcendens
lär du då aldrig uppleva
framför det binära universumet
inkletad och söndertrasslad
i det mastodontiska spindelnätet
utan maskor eller
trådar eller
materia

slöjan som lindat
jordgloben runt en förslavad spole
skiner radioaktivgrönt
från Hulkens näthinna
och piripiripepparn
kittlar havsormen
fastvuxen och amfetaminpåverkad
i lotusblomman som hamnat
pladask i Meckas sandgrotta

över stormens ylande
växer denna gigantiska
fez fram
mot stjärnorna
i moder jord




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-24 16:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll