Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Evangelium betyder inte glädjebudskap


Blås ut norrskenet bakom dina tänder innan jag antänder

ty du är
stormen, orkanen
flodvågen, lavaströmmen
som ödelägger staden
där jag inte får någon sömn
i väntan på
att du ska förstöra
hela konkarongen
och bryta mig ur
kokongen
av damm
och avdomnad
elektricitet
slita mina extatiska ögon
i cykel
slocknar
itu

tills solen stannar
och brinner klarare
än den snödränkta skogen
innerst inne i Norrbotten
i ditt hjärta

bortom gruvorna
smälter till sågspån
från Johannedalsfabriken

malen kastar sig
in i ljuslågan
och försvinner

jag rostar aldrig
men jag rostar
för dig




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 311 gånger
Publicerad 2015-01-30 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll