Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Linn



Låt mig vara ifred. Det har gjort ont vissa stunder. Jag vet inte hur jag ska säga, men molnen störtade konstigt ibland och jag klarade inte av att sätta tillbaka dem.

Jag blev med dig mellan religioner, även om jag gjorde misstag i nätterna, förälskade ihjäl mig när du borrade ner naglarna i skinnet och viskade om våra stjärntecken.

När sol lyste gömde jag blåmärken, när snö föll grät jag och postade hemligheter, somliga stunder skrattade jag mot ingenting. Du strök bort luggen och vände några blad i sömnen.

Du vägde våra dagar fjäderlätt, samtidigt som du sa att de lärt dig allt om livets vetenskap och jag började sakna. Det blir så när det blåser vindstilla dagar och regnet känns alldeles nära.

Vi gjorde himmel, en värld ramlade ner, då jag berättade sagorna för dig igen, men jag hörde aldrig hur du drog efter andan. Jag minns inte vad du hette. Du får heta Linn idag.

-------




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-02-01 12:50



Bookmark and Share


  madinsane
du får heta fantastisk idag.
2015-02-07

  P-E-H
Kraftfullt och känsligt på samma gång. Tack!
2015-02-03

  Connie
Gillar den här. Lite annorlunda än vad du brukar skriva. Smärta är svår att skriva om, men du har till och med fått den att se vacker ut också!
2015-02-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar text med rörande styrka och allvar sammanflätad.
2015-02-01

  kerstin skriver VIP
jag tycker om allvaret i denna! den inledande meningen är stark och mycket rörande.
2015-02-01

    ej medlem längre
Underbart! Den blev riktigt stark. Oväntad slutrad..bra.
2015-02-01

    Lena Söderkvist VIP
Starkt och känsligt.
2015-02-01

  KattenKin VIP
Ja jag drar efter andan så bra den blev!

Applåder!
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP