Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till J på baksidan av en bussbiljett



Andas mig en Sommarvind

hjälp mig loss,

du vacker ny

jag måste fly


för dagen gryr i samma dis

mitt brända land

mitt paradis


Så andas mig en Sommarvind

nytt andetag, en frusen kind

som drömmer bort, och glömmer hit

fördomsfri och vintervit

ingen märker tår på kind

Andas mig en Sommarvind


skratta bort

jag finns igen

jag flyr igen

till dig ”min vän”


Främling jag kan blotta sår

ett sparkat Jag, en vintervår

som fryser in och domnar bort

möt mig där, när allt är svårt

nytt andetag, en iskall kind

Så andas mig, en Sommarvind


men dagen gryr i samma dis

mitt brända land

mitt paradis

hjälp mig loss,

jag måste fly




Fri vers av Andreas Safer
Läst 699 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-04-10 15:20



Bookmark and Share


    äsch
fruktansvärt fint. obabblig och bra.

"Till J på baksidan av en bussbiljett"- Den blev mystisk:)
2009-04-22

  SVETA GULIN
väldigt bra! nöjeee
2008-12-16

  Kajsa Bohlin
Den ar grym, jag far lite ont i magen av att lasa den.
2006-05-19

  sol
annorlunda, stillsam och romantisk för att komma från dej!

"Främling jag kan blotta sår

ett sparkat Jag, en vintervår

som fryser in och domnar bort

möt mig där, när allt är svårt"

men vackert...
:)
.
2006-04-11

    NoMi F
Fin poesi, kallt och
frusen kind. Ensam
men kom till mig så
får du känna värme
sommarvind
Så tolkar jag denna dikt
2006-04-11

  Cassius Clay 2
fan, jag tycker du skriver skitbra. yes!
2006-04-10

  AndersN
Melodiskt och lungt. Känns som en dikt med rim. Av sommarvind. Frusen kunde kanske bytas på ett ställe, tex stelnad eller isad kind

Keep up the good work
2006-04-10

  Mandy Juno Quartin
Den här tyckte jag om, så vacker och stillsam.
2006-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer