Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paus

Vila vingen
du fågel där i det blå
vila dina drömmar
och låt solen titta på
ta en paus i livet
efter flygning lång
förbered dig noga
för din ljuva fågelsång

Vila benen
du skogens stora kung
vila ditt ansvar
inte längre är du ung
ta och koppla av
från dina stora krav
se upp för lurigheter
djupt i naturens nav

Vila knoppen
du blomster fägring stor
på ängen där du lever
med syster och med bror
njut där under solen
och strålarnas varv
strö rikligt dina frön
för fortsättningens varv

Vila själen
du människa i tiden
gör dig fri en stund
för den sista striden
världen den är ond
och illmarigt svår
ta vara på det fina
innan tåget går

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 731 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2015-02-13 19:42



Bookmark and Share


  Björn Björkegren/Blue Bear
Fin!
2015-02-20

  P-E-H
Tack för en väldigt välskriven och tänkvärd dikt.
2015-02-20

    Dan Myrbeck
Tänkvärd, vacker
2015-02-17

  Teresia Ridell
Vackra, visa ord, fyllda med ömhet. Känns som en mjuk kram när man bäst behöver den. Tack !
2015-02-16

  Eva Langrath VIP
Tack för fina ord att vila i.
2015-02-15

    ej medlem längre
Tack för din så kloka tänkvärda dikt.
Mycket att läsa också mellan raderna.

2015-02-14

  Kjell Åhsberg
En underbar dikt med ett viktigt budskap. Pausen är viktig för att orka med, både för naturen, djuren och människan. Tack för påminnelsen!
2015-02-14

  ResenärGenomLivet VIP
Rofyllda ord...skön dikt att läsa...
2015-02-14

  Lars Hedlin
Verkligen bra!
2015-02-14

    ej medlem längre
Vilande vackert, i så underbara bilder, måste dock erkänna att titeln fick mig att tro att det var du som funderade på en paus från denna sida, men ack så fel jag hade:)
2015-02-14

    ej medlem längre
Vackert skaldat!
2015-02-13

  Angel of love
Återigen leverar du en text i guld.
2015-02-13

  Ingrid Trolle
Underbart att få
läsa din briljanta
poesi i så vackert
hopfogade sköna bilder
Samtidigt som det
finns ett stort allvar
2015-02-13

  © anakreon VIP
Goda råd i vacker form.
Calle
2015-02-13

    ej medlem längre
Härligt att återigen få läsa en text från din penna. Som vanligt briljerar du i din diktargärning.
2015-02-13

    ej medlem längre
Vilsamt och skönt.
2015-02-13

  Marianne Räf
Bra! Lugn och skön läsning!
2015-02-13

    ej medlem längre
Du skriver så det känns i alla sinnen.
2015-02-13

  Maj-Lis VIP
Mycket vackert och tänkvärt
2015-02-13

  amanda_panda
Mycket vackert! :) Sparar denna!
2015-02-13

  louisegirl
Ljuvligt skriftat
Gillar starkt!
Bokmärke såklart
2015-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text att läsa och njuta av!
2015-02-13

    ej medlem längre
Fint diktat med kloka ord!
2015-02-13

    Birgersdotter VIP
Underbar text-klok och fin.Tycker mycket om dina underbara rader.
2015-02-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO