Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjugonde figuren ur min fiktiva, arketypiska kortlek från ett parallellt universum (andra volymen) där varje stillbild snarast har blivit en filmscen


Golvläggaren (börjar med att ta bort)

 

 

 





Om du drar golvläggaren vill du förmodligen ha ett nytt golv (så vi går på det). Då kan du först behöva bryta upp ditt gamla golv (det blir billigare så). Då kan du behöva börja med att inte längre ha några möbler och skåp på golvet (varken stående eller liggande). Då kan du behöva börja med att redan ha plockat ut alla saker ur lådorna (ja, även borrmaskinerna, besticken och kortlekarna, medan reservknapparna kan ligga kvar). En god idé är då att för längesedan ha bestämt dig vad du vill spara på (nej, lite allt möjligt funkar ej). Då kan du ha behov av att ha skaffat erfarenhet, dvs farit runt i omgivningarna och märkt vad det finns för grejer egentligen (t.ex flaskproppar, dammsugarmunstycken, kärleksbrev och kofötter). Först av allt lär du då behöva meditera (finns miljoner kurser i hur man gör för att spänna av) för att varken dra åt dig allt eller stänga ute något. Då kan du behöva ha nått ett högre tillstånd av kärleksfull distans (vars komplexa natur du förstår först då). Sedan är det bara att anlita någon kunnig varelse, eller rentav skaffa färdigsågade golvbrädor och sätta igång på egen hand (vi rekommenderar det förra). Då kan du först behöva ha laddat batteriet till mobilen (om du inte redan kommit fram till att den var onödig att gå omkring med). Då kan du behöva uppsöka soptippen en gång till (bara för att inse att din nalle redan har drunknat i mängden av alla andras).

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-02 19:09



Bookmark and Share


    prima donna
Tankeställande. Skulle gärna dragit golvläggaren till köket. Men först hade jag nog fått rensa ut allt där som stör. Feng-shui? Nu blev jag faktiskt litet taggad, fast jag har ju svårt att göra mig av med saker ibland.
2015-02-02

  Nanna X
sköna parenteser! ett effektivt sätt att backa flödet hela tiden, på ett reflekterande sätt.
2015-02-02

  lodjuret/seglare VIP
Märkligt ändå. Tänk så många som tar en sup efter lunchen, en kask till kaffet, en öl till middagen, en drink i baren, en bensträckare samt en färdknäpp, en rackare innanför västen, en jamare för natten eller bara en i andra benet också. Den som inte kan koppla av med ett sådant schema borde allt lära sig att veta hut.
2015-02-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP