Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tomt fat och ett brinnande.






På ett kakfat vilar åtråns
bakverk

när allt är uppätet
finns bara skammens smulor kvar.

Vad skall syjuntan tänka och tro!

Att Hon är det stora Barnet
Kakmonstret
som inte kan motstå andras frestelser

Tar på sig sin cape'
går ut på Torget

Där ståtar Marknadens dekaler.
Ät.Ät. Konsumera mera

Giv arbete och inkomst
och skatta dig lycklig.

Över dina möjligheters
rikedom

Hon går undan
kräks i ett gathörn.
När ingen ser på

Bara tomhetens galla
blir kvar.

Var gömmer sig dvärgen Kloker
När återhållsamhetens ängel
har flytt och man som bäst
behöver honom?

Snövit letar förgäves i gränderna
bland alla Lollitor.

Där står bara Bonde
som söker fru.

Herr Dumbom med guldgrön kostym
som delar ut gratisbiljetter
och skriker:
-Välkommen till årets Mello, mello
mello

Fem gamla nedslagna årgångar
av Big Brothers
som värmer varandras
trasiga händer.

Framför ett brinnande
Oljefat i Gamla stan

Den sökande prinsessan flyr
in i en rymdtaxi.

Ropar till chauffören
-Här kan jag inte stanna.
Mot framtiden, mot framtiden.

Hon tittar ned mot förarsätet
Det är ju lilla gulliga ET.
med taximössa på huvet
som kör!
Han svarar med pipig stämma
-Javisst söta du,
Alldeles strax
Men mot vilken Galax?








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-03 09:13



Bookmark and Share


  bumerang
Flykt, som lösning.
Med alla svaren som erfarenhet.
Men har vi verkligen det??
Hur stoppa det idiotiskt jordbundna??
Din text ropar efter förändring.
Där är jag med.
Och hoppas.
Tillsammans med poeten.
2015-02-06

  Lena Själsöga Keijser
komprimerad karusell
i klart seende
2015-02-04

  Anya VIP
Samhällskritik och en intressant gestaltning av "hon" som jag tolkar som människan.
2015-02-04

  i af apa
jäkla bra...!!
2015-02-04

  Carl Mikael Fäldt
Suverän text , alla plan ,men .....

Sätt dit frågetecknet sist i texten!


Tycker mike!
2015-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text att läsa och fundera på!
2015-02-03

  KattenKin VIP
Kloker gömmer sig mellan raderna.
Fantastiskt fin nutidsskröna!
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP