Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det kosmiska avloppet


Grönögd

ritar av mandalas
med kritor av snö
töjer ut oratoriet
transcenderar mönstren
från ylandet längs tavlan
((((((((((((eko)))))))))))))
feedback
miljontals blåa solar
steker resonansen fram
sitarens metalliska övertoner
expanderar ytor
som inte är verkliga
-------ännu--------
spinner iväg roulettehjular
astrala spänningar vibrerar
själar förbi dessa lila koncentriska cirklar överrumplande
syra från urelefantens snabel
spolar spindeln abnorm
detta avgrundsdjupa gashav
virulent som inget annat
skiner ner tidsåldrar till plasma
ceris azur safir
ädelsten och tryckluft
rören ränner åt alla håll
borderline-kloak
kaotiska system utan ändamål
utan ände
uran teleporterar dig fram
till gaffeln full i damm
på skrivbordet
orört under eoner
(((((((((eko))))))))))
poler i symmetrin
varenda mikroskopisk singulär partikel
svävar i lysande vibration
och det heliga diagramet
fräter igenom tavlan
^^^^^portal^^^^^




Fri vers (Modernistisk dikt) av Hans Jonsäll
Läst 184 gånger
Publicerad 2015-02-03 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Jonsäll
Hans Jonsäll