Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens undanflykt





Tiden strilar ned
Vid en Tivoli, ute på Solig Sommaräng.

Ett dåsigt Lejon ligger
På kullen och vilar

Under en Mäktig Skogslönn

Publiken vandrar sakta
från parkeringsplatsen
Utefter grusvägen

Inte ett ögonblick för tidigt
går Du med din längtansfulla
Dröm.Mitt i folkmassan

Att förverkliga sig
inför häpna ögon

Plötsligt kastar sig Lejonet
rytande fram.Folk skriker,flyr.

Den biter sig fast i din dröm.
Hugger den
slukar den hel.Och Du följer med.

Vem är nu Lejon
Vad är nu Dröm
Vem är nu Du.Inuti ett Lejons kropp

Vad är Verklighetens Sanning
endast en tom Potemkin kuliss.

Vi lär oss aldrig vad Drömmen menar
den bara går sin egen väg.

Att förverkligas innanför häpna ögon
I ett Lejons skepnad.
ett flyktigt ögonblick

Sedan som daggen upplöst
av Solens strålar.

. .. ... ...

Tiden strilar ned.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-06 13:02



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ord
bilder att stiga in i
ja, det finns drömslukare

drömfångare är ej slukare...detta fånga är örelse
med

tack
2015-02-12

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text att fundera på!
2015-02-08

    ej medlem längre
Bra tempo!
2015-02-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken spännande dröm du beskriver!
2015-02-06

  KattenKin VIP
Spännande och speciellt mellan sant och dröm!
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP