Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som ung hägrade en mening som "Sök Afrikas röda blomma", långt senare kom jag i kontakt med afrikansk dans - och senare en trummande man från Brasilien - så blev en trumdikt ihop med en blomdikt


Afrikas röda blomma

Afrikas röda blomma

Echu rider på den röda hjärtvågen
och Afrikas röda blomma
hon ska komma till att stråla från norr.

Hon ska komma i den vita natten
hon ska komma hemligen
som en blomma ur is
som en blommande islossning
som en överraskning
ska hon komma!

Trumslagaren i natten trummar
Trampa din fot och skaka lår och bröst

Trumslagaren trummar hjärtslagen
Hoppa över gärdsgården!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 964 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-10 18:46



Bookmark and Share


  petter rost
Vilken "debut" här på poeter.se! Den ger såväl bilder som ljud och dofter och dagrar, ett mörkt ljus. Trummor i natten bär något alldeles särskilt, som en baraolo!
2015-02-27

  spitfire
lite kristina lugn över det här, gillert
2015-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP