Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Budskapets Träd





Står vid den gamla Stenbron
blickar ned mot vattnet

Några frostnypna Japanska
Lönnlöv drar stillsamt förbi

Bland tunna spröda issjok

Från Trädet han planterade
Till minne av föräldrarnas
silver Bröllopsdag

Nu är de borta.
Och Huset sålt för länge sen

Andra går omkring däruppe
I trädgården invid ån

Så många minnen som drar förbi
Ovanpå tidens förgängliga vattenyta

Likt frostnypna Japanska Lönnlöv
från ett magiskt träd
Invid barndomens å

Med budskap bara en förvuxen
Trädplanterare kan förstå. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-10 19:50



Bookmark and Share


  Connie
Vackra tillbakablickar!
2015-02-15

  KattenKin VIP
Vackert och vemodigt, tycker mycket om din text.
2015-02-14

    ej medlem längre
Vackert med dessa
välplanterade minnen
fint att läsa för våra sinnen.
2015-02-14

  Lena Själsöga Keijser
du vandrar minnesbilder
ditt språk är vackert
2015-02-12

    ej medlem längre
Fina känslobilder i minnens arkiv.
2015-02-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd nostalgi i din vackra dikt!
2015-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP