Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kort titt i backspegeln visar på att jag har misslyckats med det mesta, av det som mäts, vägs och värderas - men jag är inte olycklig alls, tvärtom, jag känner mig stark i min svaghet!


Allt levande begravde jag

Allt levande begravde jag
innan jag förstod mig själv och min fiende
(som jag senare förstod var utvald åt mig)

Jag lät mig bli blind och buras in på Salong Rigid
med gulmåra och fågelskelett
mirakler, drömmar och bevis på egensinnig existens...

men verkligheten behöll mitt inre leende
hör, början av en aning om en ny vind!

Löven dansar och glöder
löven talar i munnen på varandra
innan de dör

var lugn min själ och vet...
underbara tunga händer ska lägga
gäckande gåtor tillrätta
för att väcka ditt inre leende!

under himmelens kåpa är det alldeles utan vikt
om du misslyckas eller lyckas med att vara slav eller kung

syster måne, broder sol och moder jord svävar
i en vidd av nåd
- lyft upp din blick!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-11 16:37



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Jag håller med!!!!!!!!!!
2015-04-29

  Rise Little One
Strålande uppmaning "lyft upp din blick"
Tycker mycket om denna dikt.
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP