Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har skrivit den här dikten till en vacker vän, som berättade att när han såg en maskros mitt i asfalten fick han hopp om allt; jämlikhet, fred och trygghet på jorden!


Under svärtan

Under buskarna, bredvid cykelvägen
doftar
snödroppar!

Under asfaltsvärtan
trycker maskrosorna
ihop sin kraft
och påbörjar resan upp
mot sin gyllene vision om värme!

Med så många drömmar
spräcker maskrosor asfalt!

Så många drömmar
så många drömmar
ingen kan ankra!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-12 22:39



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Med så många drömmar
spräcker maskrosor asfalt!

!!!!!!!!!!!!!!!!
Vårtecken
2015-04-28

  lila fjäderblomman VIP
helt plötsligt kände jag doften av snödroppar för första gången...
2015-02-17

    JeSö
Precis som en maskros trängde dina ord genom min kvällströtthet och spred hopp! Tack!
2015-02-16

    Lena Söderkvist VIP
Vilken härlig associationsförmåga, både av dig och din vän!
2015-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP