Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månolog




Hitom. Månen går
ingen nöd

Bastudörren ligger till hälften
begravd i snöskare

Granarna vajar i blåsten
fäller snöklyftor för vinden

Sommarminnena sover
infrystna i hörnen
på Timmerstugan

Isen smäller i sjön
Tjongar i köldnatten

På andra sidan viken
sitter en räv. På en
snöig backe och skriker ut
mot månen.

En stor fet gul ost
som ler i mjugg

Katten tassar försiktigt

på skaren. Går fram mot
den tillbommade dörren

Jamar ömkligt
Det är hårt att vara bortglömd
Rymling. Kryper ihop under
Stuggrunden

På morgonen ligger katten död
Insomnad i djupfryst kyla

Hitom. Månen går
ingen nöd.

den föder sig själv

I de väldiga Karelska skogarna

Snart kommer Våren och tinar
upp Livet igen

till det som överlevt.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-13 10:25



Bookmark and Share


  Connie
Här behövs ingen bild, den fixar du med ord! Gillar din naturskildring!
2015-02-15

  Valter Örn VIP
Du skissar upp fina grafiska bilder från den karga karelska naturen
2015-02-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik när den är som bäst!
2015-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Du har målat en bild med dina ord!
Ser, hör och känner.

2015-02-13

    ej medlem längre
Fina bilder!
2015-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP