Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Buren av en storm




Berusad
jag
följer
i
nattens vindar

vandrar
lustfylld
i
drömmarnas
fotspår

Buren i en storm
jag
färdas
mot
Mångudars rike

mot
stjärnänglars hav

där helgon
träder
över
rymdspegelns gräns

där
mörkrets sköldmö
lyfter
sitt eldsvärd
i
kylans
silentium

och stunden är fullkomlig


Bs-06














Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 325 gånger
Publicerad 2006-04-11 10:25



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Jag förstår mig inte riktigt på varför du strukturera upp dikten med ett ord på varje rad, är tanken att man skall läsa ord för ord? Dikten i sig gillar jag och jag läser in den i en diktsvit med valkyrian och ... (de var i samma tema iallfall om stjärn/himmelsriddare och kämpar).
2006-04-12

    steffe struts
underbara Bodil, du har gjort det igen!

vacker poesi "mörkrets sköldmö" mmm...

stefan
2006-04-11

  Rachel Roth
buren blir också jag av dina ord
av dess skönhet och styrka
....om en gudabenådad stund
2006-04-11

  Jessica Ebbesson
Andlöst vackert!
*Ryser*
2006-04-11

  Nils Sondefors
Poesi när den är som bäst!
Disposition, språkbehandling etc. mycket bra.
Ett poetiskt målande bildspråk.
Dramatisk dikt som ändå känns harmonisk....
2006-04-11

  Anders P VIP
Ös på med de romantiska mångalna metaforerna bara, du gör det så snyggt, det håller hela vägen.
2006-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg