Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss och Älgtur. (När Sommaren kom.)



Tänk så många känslor
som färdas längst med en Motorled.


En Söndagkväll på väg. .
in mot Staden

Med en ny arbetsvecka
framför sig.

Så många små Lapptäcken
av ihop sydda tankar
Inuti varje bil.

Älgkons ögon glänste skräckslaget
sprang gatlopp med sina två kalvar
mellan Fordons trafiken

Klarade sig denna gång
Stod på en Bergsknalle,såg Solen gå ned.

Gammelgranens grenar strök deras ryggar
Innan de försvann med stora kliv
in i Skogens trygga famn


När Ödet just spelat utmanande
tärning med deras liv

På Granens topp satt Taltrasten
och sjöng sin eftertänksamma
vemodssång

Vid andra sidan Motorleden

På en grässlänt. Ett rött Hus
med vedbod. Därute på gården stod
Elof nyss fyllda Nittio
och högg ved. ..

Böjde upp huvudet, m,mm log förnöjt.
De första Hussvalorna hade anlänt

strök med sirlande skrin
tätt ovanför Takteglet

När plötsligt Edelweiss spelades upp
I transistor radion som hängde i
en krok på väggen.

Då kände den gamle i hjärtat
Att nu var äntligen Sommaren här!

Och kan väl hända, även
den sista ändå.. .









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-17 14:01



Bookmark and Share


  Connie
Verkligen bra! Gillas mycket!
2015-02-22

    ej medlem längre
Wow så fint du har vävt ihop detta, som att läsa en bok, händelserika rader, underbart bra!:)
2015-02-18

  i af apa
oy, så riktigt bra...!!
2015-02-18

  KattenKin VIP
Så himla fint, vilken berättelse!
Applåder och busvissling!
2015-02-17

    ej medlem längre
Fint!!!!

2015-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP