Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tant(en) mot strömmen

Det händer sig att tanten blir totalt sur och tvär
(en riktig vidrig hagga som ställer till besvär)
då vill hon inte vara medgörlig, nej, inte alls,
i stället gastar hon i falsett och av full hals

Hon stampar fot, hon fräser spott,
hon av alltihop fullständigt tillräckligt fått,
förvisso och alldeles definitivt tanten nått
den punkt där droppen rinner över sitt ynka mått

Så kärringen hon simmar emot strömmen
(äntligen hon uppfyller den drömmen)
hon crawlar vilt, hon simmar fort
(av ilskan går det undan, det går precis som smort)

men hur envist hon än sprattlar på
med världsordningen det förhåller sig som så
att den är orättvis på otaliga och ännu flera sätt
och många döms utgående från tillhörighet och ätt




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 731 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-18 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim