Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordens dofter

Kom in, vinkar du och öppnar förhänget;
rummet doftar hö
verk på verk
växer med sin skugga!

Prydnader i plattsöm
Röd sidorosor på svarta västar
Broderade labyrinter, som väggbonader
Lapptäcke i sängen

En flätad korg fylld med små vita plagg
Ett foto på en baby i lit de paradé

Längst bort i hörnet;
doften av löss (kochenille)
färgbad i stora kar
härvor av ullgarn

Ett rum så fyllt av igår;
Jordens dofter
Sorg och värma!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-19 20:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj så starkt. En otroligt stark bild med babyn på lit de paradé. Denna text känns långt in.
2015-06-03

    Dan Myrbeck
Berörande, väcker frågor
2015-02-20

  kerstin skriver VIP
dikten lämnar mig leende och jag tänker purpurrött! härligt
2015-02-20

    Lena Söderkvist VIP
Får en känsla av Annanstans och längtan. En bra, poetiskt beskriven miljö fångad i ett ögonblick.
2015-02-19

  lila fjäderblomman VIP
fint...känner alla dofter o färger
2015-02-19

  Hannadraken
Målande text som drar in mig i bilden, i tavlan, i installationen. Väl serverat!
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP