Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas arkiv

Jag följde inte råden
i vardagens jargong
livets stora värden
fanns i fåglarnas sång

Tonerna de förde mig
till friheten i skogen
naturens egen bibel
var mig alltid trogen

Jag lade mig aldrig ner
och gav vika i strider
på vägen under molnen
gavs alltid nya tider

Timglaset rörde sig
sekund efter sekund
och sökte meningen
till livets bästa stund

Jag föll i kärleksträsket
med känslorna på spel
följde mitt hjärta
att göra rätt från fel

Kärleksorden svävade
som dunkla siluetter
och lärde mig språket
till vältaliga etiketter

Jag gick min egen väg
till åldern tog sin rätt
min vandring var snårig
och inte alltid så lätt

Tillbakablickens låga
den finns nu varje dag
för i minnenas arkiv
blir tillvaron aldrig svag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 549 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-03-01 06:28



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Mycket vacker!
2015-03-09

  aol
Underbart skaldat såsom jag gillar så fin poet du är,
2015-03-07

    ej medlem längre
"livets stora värden
fanns i fåglarnas sång"
Finklokt!
2015-03-05

  anits VIP
Så fint skrivet om minnenas arkiv, som jag sparar!
2015-03-02

  Carina Bendix
Jättefint skrivet.
2015-03-02

    Dan Myrbeck
Fin tillbakablick
vi läsa fick
2015-03-02

  ResenärGenomLivet VIP
Det är trevligt att dyka ner i sina minnen...fin text...
2015-03-02

  Kjell Åhsberg
Det gäller att våga gå sin egen väg. Ibland blir det fel, men för det mesta rätt. Minnena kan man sedan sortera. En del faller bort medan andra kommer upp till ytan och dessa ska man vårda och vara rädd om. De blir en del av vår identitet.
Bra skrivet igen!
2015-03-01

  Marianne Räf
Häftig 'Feeling', när jag läser
dina fenomenala texter ! :D)
2015-03-01

    ej medlem längre
Du gick din egen väg, du fick med dig delar av minnenas arkiv.
2015-03-01

    ej medlem längre
Återigen en strålande text från din penna.
2015-03-01

    ej medlem längre
Så är det.. Väl förmedlat!
2015-03-01

  amanda_panda
Mycket bra skrivet! Sparar denna så den blir ett fint minne ;)
2015-03-01

  louisegirl
Fint skrivet om minnenas arkiv
2015-03-01

    ej medlem längre
Dina minnen väcker både tankar och känslor.
2015-03-01

  Lars Hedlin
JA vad vore man utan alla minnen! De definierar oss starkt!
2015-03-01

  Ingrid Trolle
Vem följer råden
som ung? Ingen.
Du gick din väg och
snubblade och rätade
på dig igen. En ärlig
och mycket fin
levnadsbeskrivning
på så litet utrymme
Suveränt!!!
2015-03-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat, man ÄR sina minnen
2015-03-01

  Angel of love
De är minnena som gör att man kan glädjas länge.
2015-03-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om det som varit och sparats i minnet.
2015-03-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO