Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kraftfältskransen



Högt för ögats himlar hissnar
gyllenfall av hennes hår
som vid vita valv jag virar
blomster av förväntansvår
vissa vissnar
andra spirar
somliga till jord ej når
men som skimret
över vimlet
följer de ned jordeår.

Strött ur stoftet stjärnor skrider
genom hav av hennes rymd
och härunder tid förlider
då jag själv i blomster skymd
i kapeller
rosor fäller
tömda ned till rummets valv
lagd att undra
om den bundna
kransen var mig mer än halv.

Hade händer mina kraften
kanske, Katherine, du än haft den,
stjärnfullt bunden till ditt svall,
men i missmod skälver skaften
vid de vita bladens fall.













Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-14 22:39



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
en fantastiskt vacker vemodig dikt, som lämnar eftertanke och önskan om mer
2016-04-18

  Stephie
Vackert och vemodigt men åh, så välskrivet. För varje läsning blir bilden klarare.. men jag uppskattar att bilden också får lov att förbli diffus. En sådan privat upplevelse och tanke aldrig ska fullt belysas. Tack än en gång för dina pennsträck.
2016-01-16

    ej medlem längre
Romantiskt och förväntansfullt börjar kärlekssagan... följs genom livets skiftande öden än av hopp, än av tvivel över lyckans beständighet...
Vemodsvackert!
2016-01-15

  Arne Ugglemosse
varje ord känns betydelsefullt och klangrätt, kan inte göra dikten rättvisa med rimmad kommentar av samma koncentration. jag är ingen superläsare men anar tydligt en hel kärleksroman i och kring sakrala rum
2016-01-14
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP