Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


gatumusik

 

de arbetslösa musikanterna drog lott för att dela upp stadens spelplatser emellan sig. dragspelaren fick gågatan och trubaduren torget. den stackars klarinettisten fick hålla till godo med byggvaruhuset i stadens utkant. hur skulle det gå att locka någon publik dit, en solig lördag som denna? här fanns ju varken folkliv eller glasskiosk.

men se, då började byggvaruhuset brinna. snart stod hela tvåvåningsbyggnaden i ljusan låga. nyheten spred sig snabbt i den lilla staden. snart var stora folkskaror församlade framför det en gång blekgula, nu brandgult flammande trähuset. 

klarinettisten samlade ihop sitt gamla swingband bland folket och bad dem hämta sina instrument. själv ställde han sig mitt på asfaltvägen, som redan var våt av brandsprutors vatten och människors tårar, och spelade en sorgesång. sedan smet han diskret in för att kolla den övergivna folkparken på andra sidan gatan. 

när branden var släckt hade swingbandet just lagom hunnit skruva upp volymen på sin anläggning på den gamla träscenen. deras fruar sålde saft i entrén och filmbiljetter till matinén i rotundan. publiken strömmade stadigt till. succén var ett faktum. I can' t give you anyting but love, baby.




Prosa av Nanna X
Läst 234 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-20 10:27



Bookmark and Share


    med viss svårighet!
det gick ju vägen utan att märkbart profitera på olyckan. så bra!
2015-02-22

  i af apa
så bra...!!
2015-02-20

    Lena Söderkvist VIP
Folksamlingar betyder något speciellt, har jag hört, men jag minns inte vad. Men din dröm har något av vishet över sig, som att "den som avstår skall segra" eller något. Älskar det här med swing och Folkets park, kan tyda på att du är engagerad i något, som t ex nya Slussen, och känner att man bör gå litet varligt fram. Klart läsvärd dröm.
2015-02-20

  Ingela Svenson VIP
Nu blev Du sådär sanslös igen, alldeles underbart!
2015-02-20

  Arja Söderfeldt
En rolig och drömlik berättelse.
2015-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X