Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sen Ankomst



Hur det hela började
var omöjligt att förstå

Mellan de två små åkertegarna
ovanför Stengärdesgården.

Brakvedsbuskagen med sina
små vit/limegröna blommor.

Hemsökta av euforiskt svärmande
Bin.Humlor.Fjärilar

Sommaren den hade anlänt
Till Bigårdens bevingade kupor

En kall frysen sten föll från ditt bröst
Du drack värmen med glädjens törst

Tog fram T-shirt. Badminton-racket
och Nät.

Satte dig ute på Verandan
väntade och njöt.

Kände den söta Nektardoften
Slingrande i näsborrarna. ..

Den första skälvande gemensamma
timmen.

Med Skogsödlorna som solade sig
I backen

Så lätt och lekfullt hade
Sommaren äntligen anlänt

Intagit sin plats i smyg
Som en försenad skolelev.

Och bad ej om ursäkt
För
allt var redan förlåtet!

I ett stort varmt svävande
blomsterhav av leende
doftande Sommar-värme. ..





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-22 00:15



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin naturlyrik som alltid.
2015-02-22

    ej medlem längre
Mkt bra!Gillar skogsödlorna som solade i backen.
2015-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra!
Fastnade speciellt för
"Den första skälvande gemensamma timmen"
2015-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP