Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av mr Mutters text 'Årsringar'


Vertigo

Ett varv på livsspiralen
Är åter snart till ända
Snabbare strömmar årtalen
En vacker dag ska det hända
Du kommer in till cirkelns mitt
Tackar så för dig och ditt
Du har äntligen fullföljt din vända

I början gick det inte fort
Då var dagarna så många
Livet var så stort
Sommarloven oändligt långa
Du rördes inte av tankar om tid
Växa upp, få ansvar, ta vid...
Att förnuftet skulle ta dig till fånga

Varv efter varv, år till år
Arbete, barn och villa
Du började skönja tidens spår
Och hur det stora slukar det lilla
Dina barnbarn och barnbarns barn
Alla bidrar med sitt eget garn
Livsväven växer så stilla

Tiden går sin gilla gång
Årsringar omfamnar träden
Vårar kommer med fågelsång
Nya järn smids på städen
Det är mänskligt att känna sig eländig
När endast förändringen är beständig
Och livscykeln lagras i säden

 

 




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-22 21:52



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bildmässigt, komposition och filmiskt stilrent.
2015-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP